Egyrészt jó érzés végre valamiről ismét írni pár sort. Nem mintha nem lettek volna új dalok az elmúlt hónapokban, nem is akarok magyarázkodni. Nem könnyű mindent kézben tartani. Nem is tudom, mikor ajánlottunk már heti kedvencet, azaz, mikor volt Hét Zenéje rovat… Viszont!

SOJA, azaz Soldiers Of Jah Army. Egyik személyes kedvencem, a stúdióalbumaik alapján. Annyira szeretem őket, hogy az egyik daluk refrénjét magamra varrattam. Izgatottan várom az új, októberben megjelenő albumot. Ugyanakkor ambivalens érzésem van velük kapcsolatban: Világszerte ismert és kedvelt zenekarról van szó. Folyamatosan ezres tömegek előtt lépnek fel, amit amúgy előszeretettel mutogatnak a videóikban. Populáris a zenéjük, befogadhatóak a témák, de élőben valami borzalmasak. Nem akarom taglalni, nézz meg bármilyen koncertvideót róluk. Meglehet, élőben a lüktetés és a vibe miatt nem veszi észre az ember a nyavajgást. Még egyszer mondom, hogy amúgy nagy kedvenceim és bakancslistás, hogy élőben is meglessem őket.

Már vártam, hogy mi jelenik meg tőlük, és akkor Skattila bedobta az alábbi videót a csoportunkba. Na! Végremár’. Pedig nem is újdonság a dal. Már vagy három hónapja kijött. Szép kis fan vagyok, mondhatom, hogy 374013. megtekintőként nézem meg a videót. Gratulálok. De talán még nektek is lehet újdonság. Ilyenkor mindig félve hallgatom meg az új dalokat. De ha ilyen lesz az album is, akkor nagyon fogom szeretni az új anyagot. Végre egy kicsit más téma tőlük. Bad News. Pontosan azt írják le, amit élek. Mi a szarnak kapcsoljam be a TV-t, rádiót, csak a tragédiákkal van tele? (Önreklám: 2016 végén jelentettük meg a Pozitívval a Gyújts fényt! című dalunkat. Ha megnézed a klipet, nagyjából ugyan ezzel a mondanivalóval találkozhatsz, még a hangvétel is hasonló. IDE kattintva megnézheted.)

Szóval abszolute elégedett vagyok, merem rá mondani, hogy ez a dal a Hét Zenéje!

-Sitgan-